Frivillighed

På Kildevang er der tilknyttet over 30 frivillige, der er med til at vække minder og give beboerne oplevelser, frisk luft og nærvær.

På ældreområdet i Randers Kommune er der god tradition for at inddrage frivillige i hverdagen. De frivillige kan bl.a. være med i bruger-/pårørenderåd og aktivitetsudvalg eller fungere som spisevenner, motionsvenner, besøgsvenner eller besøgshundeejere. Desuden yder de frivillige foreninger på ældreområdet en stor indsats.

Selv om mange borgere i Randers Kommune er frivillige, er der rift om dem. Det er derfor en udfordring for ældreområdet at tiltrække de rette frivillige til de rette opgaver. Der er dog sat forskellige tiltag i gang centralt i hele kommunen; eksempelvis er der oprettet en supergod hjemmeside, hvor man kan se og læse om gode historier om frivilligt arbejde, og hvor man kan melde sig som frivillig.

Det laver de frivillige på Kildevang

Der bliver spillet banko, gået ture og cyklet ture i Rickshawcyklen.

Kildebussen kører ugentlige ture med beboerne rundt i nærområdet efter beboernes ønsker og afsluttes altid med kaffe og en god snak.

Der er frivillige, der kommer og læser avisen højt og deler gode historier med beboerne.

To gange om året er der i en periode erindringsdans.

Der bliver afholdt fester løbende hele året rundt med mad, musik, sang og hygge.

Gældende for alt, hvad de frivillige laver, er, at der er nærvær og et smil på læben, hvilket er uvurderlig for beboerne.